| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plenky látkové

3.10.2011 19:52:39 Kkomtesa

Re: Látkové pleny - základní výbava

Dobrý den,

pro nás jak jsem po dlouhém zkoušení zjistila, jsou úplně super a nejlepší skládat klasické čtvercovky, zatím používáme novorozenecký sklad - malému je 5 měsíců, a přes to krycí kalhotky Imse Vimse nebo vlňáčky Babyidea. Mám 30ks čtvercovek 80x80cm, 30ks 70x70cm (ty jsem sehnala nebělené), a na noční delší intervaly dávám bambusové, mám 3 bílé a 3 barevné (dávám kolem 7-8hod a pak v noci kolem 2-3hod, ráno už zase bavlněné), protože trochu více sají. Jak skládat plenky jsem se dozvěděla od kamarádky, která látkuje (také používá bezplenkovou metodu, úspěšně, asi od 3měsíců, např. jsme byli na společném výletu, a malý kakal vždycky někde do trávy, jinak měl tedy papírovou plenku, protože ho kamarádka nemohla tak často jako doma dávat čůrat, a kdyby měl látkovou, tak by křičel, že je počůraný, a taky by se s nimi museli nosit, a to když neměli kočárek, ale šátek, by šlo těžko, a papírovka je na omak suchá a malému nevadí, teď mu bude 8měsíců. Chci bezplenkování také zkusit, ale zatím jsem jen testovala, jak často malý čůrá, nechala ho dopoledne svlečeného, a bohužel intervaly byly v rozmezí 10 minut až 1 hodiny - to když byl déle od kojení, takže na čůrání to určitě praktikovat nebudu zatím, a kakal ze začátku skoro pořád, a od cca dvou měsíců a něco jen 1-2x týdně, tak zkusím zachytit kakání, to by mohlo být poznat třeba že tlačí, nebo že klepe nožičkama, tak to zkusím, a taky možná až začneme za měsíc příkrmy, tak by měl kakat jednou denně, tak bych to zkusila vychytat, když by to bylo ve stejnou denní dobu), ale dá se to i načíst v knížečce za 40Kč, ze které se to právě tahle kamarádka naučila.
Chci všechny varovat před firmou Medley a jejich plenkami AIO Sketch geniální. Ještě jako těhotná jsem koupila 30plen přes Aukro, cena byla vynikající - kolem 260 Kč za dvě. Jsou prodávány jako jednovelikostní. Když se malý narodil, měl skoro 4kg, ale pleny byly velké. Tak jsme čekali dva měsíce, mezitím jsem koupila čtvercovky. Poté cca každá druhá plena protékala kolem nožiček, takže byly zcela nepoužitelné. Myslím, že je to proto, že se na výšku pro menší mimčo zkracují na druky, ale kolem nožiček to zkrátit nejde, a tak tam tečou. Psala jsem si několik mailů s paní Štanclovou. Poradila mi spoustu věcí, pleny 5x vyprat, dát dovnitř čtvercovku (!když jsem si je koupila proto, abych čtvercovky nemusela používat..), namazat švy lanolinem. Nic nepomohlo. Pleny jsem reklamovala. Když se 14dní neozvali, tak jsem jim volala (p. Štanclové). Řekla, že mi švadlena ušije kolem nožiček gumičky. To jsem odmítla a chtěla vrátit peníze. Tvrdila ještě něco o tom, jak jsou maminky moc spokojené a snad že i vyhráli nějakou cenu. Pak jsem čekala. Po 30dnech od zaslání reklamace firmě jsem paní Štanclové poslala dopis, že byla doba reklamace překročena, a že žádám vrátit okamžitě peníze. Drze mi odepsala, že reklamaci vyřídili po 22 dnech, kdy ji dali k odeslání firmě PPL a ta že mne kontaktovala mailem i telefonicky dvakrát, že se jim totiž nejdřív pleny vrátili jako "adresát se odstěhoval". Od PPL jsem se po asi 40 dnech od podání reklamace dozvěděla, že to bylo nejdřív odesláno na mé staré jméno, a proto to nedoručili. Napsala jsem paní Štanclové, že chci vrátit peníze, jelikož PPL mne kontaktovala pozdě, a že nemohu za to, že měli špatně jméno, protože od začátku s ní jsem v kontaktu svým novým jménem a minimálně dvakrát jsem ji upozornila, že staré jméno (které mám dosud na Aukru) již neplatí. Na tento dopis ani na mail již nikdo nereagoval. Teď se asi budu muset s nimi soudit.

Ještě k těm čtvercovkám: zpočátku jsem si myslela, že musím najít něco jednoduššího, že se mi nechce pořád pleny skládat. Časem jsem přišla na to, že to vůbec není náročné, mám to velice rychle. Pleny věším přes roh široce, protože se jinak nevejdou na balkon, pak před skládáním je vytáhnu po obou stranách do šířky, aby se srovnaly, a pak krásně složím. Mám pleny od firmy Kikko. U 80x80cm je trochu znát, že okraj, který je složený, je trochu kratší, ale při používání to vůbec nevadí. Jinak pro zajímavost - v mé oblíbené prodejně (Č Budějovice, Ebaby-shop na Pražské a F. Šrámka) mi pán řekl, že od stejné firmy skládané nejsou dobré, protože po častém praní ztuhnou. A kalhotky si od ní také nekupujte, protože suché zipy málo vydrží, doporučuji ty Imse Vimse, podle nich se stejně inspirovali.
A hlavně čtvercovky uschnou za dobrého počasí na balkoně za půl dne, a ty Sketchky schly dva a půl dne!, pak mám na zkoušku jednu Pastelku, ta schne asi dva dny, ale je celkově slabší, než skládané čtvercovky, a tak je po 2-3hodinách dost mokrá, tak ji už nepoužívám. (Látkové pleny by se měly měnit po cca 2 hodinách, ale i ty tři hodiny občas nechám. Malý se mi nikdy neoprudil.).

Monika
Odpovědět
Průběh diskuze (13 názorů)
Téma: Látkové pleny - základní výbava lenas27+ 07/08-02/12 31.7.2011 15:12
*Re: bavlněné pleny Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 31.7.2011 15:25
**Re: bavlněné pleny withep 31.7.2011 16:43
***Re: bavlněné pleny Alternativní kvočna 31.7.2011 19:0
****Re: bavlněné pleny withep 31.7.2011 22:19
***Re: bavlněné pleny arsiela, 31.7.2011 19:38
****Re: bavlněné pleny lenas27+ 07/08-02/12 31.7.2011 19:45
*****Re: bavlněné pleny 1.3Magráta13 31.7.2011 21:10
******Re: bavlněné pleny 1.3Magráta13 31.7.2011 21:12
*****Re: bavlněné pleny Šešule 31.7.2011 21:39
***Re: bavlněné pleny Šešule 31.7.2011 21:13
****Re: bavlněné pleny withep 31.7.2011 22:20
*Re: Látkové pleny - základní výbava Kkomtesa 3.10.2011 19:52

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.