4.10.2011 13:52:59 sedamyska
Problém 11leté dcery s kamarádkou
Potřebovala bych jen poradit a přečíst si názory an jeden problém. Mám dceru 11 let, sedí s kamarádkou. V jednom předmětu psali test, uč. jim testy rozdá, pak hlásí jména a dítka hlásí onu známku. I stalo se, že kamrádka dostala za 4 a nahlásila 3. Potud nic. Ovšem dcera to o přestávce šla říct učitelce, kamádka se to dověděla a "chystá se" na ni.
K dceči - je poněkud jiné povahy než většina holek, problémy v kolektivu nemá,a le je jiná - nebaví ji ani kluci, ani móda, ani makeup apod, nikdy nechápala ty situace kdy se někdo s někým nebaví a další den zase baví. Probírali jsme to už nesčetněkrát, prostě každý jsme jiný atd..Nemůžu říct, že je osamocená, do školy chodí ráda. Myslím, že podvědomě touží po někom stejném.
A teď - co dceři říct, jak jí vysvětlit, že ač kamrádka podváděla, má právo být naštvaná, jak ji připravit, co říct - omluvit se, stát si za tím, nechat to být, odejít pryč?
NEJDE MI o řešení situace se samotnou kamarádkou,to chci aby si to holky vyřešily samy, spíš bych jen ráda slyšela, jak o tom promluvit dcerou, přijde mi, že nechápe v čem ten problém vůbec je a proč si to s ní chce kamarádka vyřídit, když přece podváděla.
Díky kdo dočetl až sem.
Odpovědět