15.10.2011 13:43:54 zerat
Re: Kakariki nebo aymara?
Elí, aby papoušek byl celý den mimo klec je dost nebezpečné i pro něj. Bylo mi řečeno, že si zvykne lehce a ta naše si opravdu zvykla. Pouštím ji jen když neuklízím nebo nežehlím (i když ona se bojí žehlicího prkna a ani se ke mně nepřiblíží
), nevařím, nehraje starší holka na flétnu a nebo nepíše tu náhodou úkoly. Musím říct, že naše korela je naučená, opravdu naučená, že když řeknu, že jde do klece nebo-li domů, tak ví, že tam půjde. Když nechce, hold jí z výchovného hlediska nedovolím si sednout a ona po pár kolečkách bytem odevzdaně s díky sedne na prst a nechá se dát do klece
Korela je podle mě super chytré stvoření, které si buď ochočí pána - vyřve si co chce, a pak prostě furt řve a nebo si ji ochočí pán, a pak je z ní příjemný spolubydlící. Myslím, že je to jako s dětmi - buď je rodič zvládá a jsou fajn a nebo je nezvládá a stanou se pro něj obtížným hmyzem
Další věc je v čem je ta korela ubytovaná, jestli má možnost i volného pobytu, jestli má dostatek pozornosti...
Podle mě krelám jejich pověsti škodí právě ti páníčci, kteří jí neposkytnou, co ona potřebuje a pak se o ní mluví jako o uřvaném papouchovi
Jen teda nějak nechápu to Tvé psaní o korele ze zverimexu - já jsem to včera pochopila tak, že jste ji ochytli venku někde po mostem
Kde jsem to vzala?
Ještě jsem v ten moment říkala, že musela být nějaká poškozená tím pobytem venku... ale včera jsem měla těžký den, tak je možné, že jsem to nějak popletla
Odpovědět