Re: jak postupovat při úlevách v tělocviku, ale nedělat z dcery černou ovci kolektivu?
Ahoj...teda vůbec to nemáte lehký a ještě se přidávají takový komplikace. Je to hrozně složitý. Já teda mám "štěstí" že je dcera postižená i mentálně a neuvědomuje si tolik to že je jiná.
Ale chodila do školky mezi zdravé děti a nikdo se jí nikdy nesmál, všechny jí spíš hodně pomáhaly a bavily ji. Je teda na vozíku a má amputovanou nohu, takže je na ní postižení vidět hned.
Teď kvůli mentálnímu postižení chodí do první třídy speciální ZŠ, z čehož nadšená nejsu, chybí právě ten kolektiv zdravých dětí...ale ona by tu normální ZŠ nestíhala. Naštěstí je spokojená i tam.
Co jsem chtěla napsat, má taky ložisko EPI zatím neaktivní, ale může kdykoliv dostat záchvat a EPI se aktivovat...chodí do plavání od 2 let a nikdy nikdo neřešil, že by nesměla. Samozřejmě potřebuje dohled.
Myslím, že by byla škoda Karolínce vzít to plavčo, když ju to tak baví a má možnost se tam vyřádit, přece jen voda dost nadlehčuje a ona tam není omezená nemocí.
Jinak jak vysvětlit, že Vojtovka je na dlouhý lokte a je potřeba vytrvat fakt nevím. Ale moc vám fandím a držím palce, abyste to všechno ustáli a naučili se s tím žít!!
Odpovědět