13.11.2011 15:36:49 Miroslava
Re: zvolit psychiatra či psychologa?
nepíšeš věk, ale podle mě psycholog a po pravdě - pokud jsi plnoletá, tak bych viděla hlavně posílit sebevědomí, zjistit své silné stránky - a osamostatnit se. Nějak se mi zdá z leteckéh pohledu divná vaše rodina - výroky: dáme tě do blázince /ani klinická diagnoza, kterou máš z 13 let není adekvátní umístnění "do blázince", pokud se tedy situace rapidně nezhoršila - ale přijde mi to, že ti rodiče patologicky vyhrožují, nějak se mi to prostě nezdá - s tím by mohl souviset to "převzetí syndromu černé ovce" - pokud máš rodinu, která tě vždy manipulovala k pocitům viny, k tomu, že jsi špatná, defektní apod. ani se nedivím, žes tuhle roli převzala i v konktaktu s ostatními lidmi a v jiných kolektivech
s tímhle "syndromem" se strašně špatně žije - takže - zaměř se na osamostatnění od své rodiny, přijmi se taková, jaká jsi, vypiluj své silné stránky apod. - za pomoci psychologa
aby ti rodina vyhrožovala blázincem, na to bys musela sakra vyvádět - takže ve vaší rodině a přístupu rodičů bude možná něco dost divného, z toho by měl psycholog vycházet
Odpovědět