14.11.2011 21:16:33
manka
Re: Expres. vývojová dysfázie - jak jste poznaly, že by to mohlo být ono?
Veverecko určitě si pro klid někam na vyšetření zajděte, s jídlem neporadím, ale to nemluvení mi divné nepřijde - pokud rozumí, ukazuje obrázky apod.
Náš mladší Cipísek na tom byl podobně, ve stejném věku používal tak 20 znaků - ham, ama (to bylo máma, brácha, táta), agi (to mělo asi 6 významů pouze se změnou intonace) a pak citoslovce zvířátek a dál už si to zas tak nepamatuju. Taky jsem to začínala řešit, logopedka doporučovala vyšetření na foniatrii jestli slyší, ale my jsme to nakonec nechali "vyhnít" a Cipísek se rozmluvil asi 3 měsíce před 3.! narozeninama! V čerstvých 3 měl nastupovat do školky tak už jsem byla jako na trní, protože jsem se v té době s ním domluvila akorát já a jeho starší bráška, jinak to byl problém..... Během 14ti dnů se rozmluvil ve větách, každým dnem se zlepšovala srozumitelnost a když nastoupil do školky (bylo mu 5dní 3 roky) tak neměl problém, mluvil srozumitelněji než spousta dětí, které už mluvily "dávno".
Také si pamatuji, že když jsme mu nerozuměli, tak byl také naštvaný/vzteklý, jak kdy.
Třeba je to u vás podobné, třeba ne, to netuším, u nás zkušenost taková. Držím palce!
Odpovědět