Ahoj,
před nedávnem jsem tu řešila dilema, jaké zvíře pro dceru, tak už jsme se rozhodli pro morče, ve čtvrtek si pro něj jedeme, nakoupili jsme mu veškerou výbavu
, ale protože jsem mívala kdeco kromě morčat, mám dost nejasností. Prý se teoreticky dají naučit na záchůdek, to bych tedy uvítala
, koupila jsem mu tedy rohový plastový, ale nevím, co do něj - stejnou podestýlku jako do zbytku klece nebo naopak jinou, aby měl jasno, kde se spí a kde bobkuje
? V kleci bude mít hobliny, vím, že mají být bezprašné, už jsou doma, ale poradíte, prosím, co do WC?
Prý se tam pak mají přemístit nějaké bobečky, aby se mu napovědělo, k čemu to je...
A hrají si morčata s něčím? Kolotoče jsou asi spíš pro křečky, ne? Žebříčky asi také ne, mám v úmyslu koupit domeček na schování, chtělo by to nějaké větvičky na hlodání (ale kde je v Praze vzít, že?
), ale hračky? Viděla jsem nějaké koule, do nichž se dají pamlsky, ale pořád mám pocit, že morče není moc živé a hravé, tak třeba mi ho vyvrátíte.
Uvítám jakékoliv jiné rady pro začátečníky. Dcerunka pečlivě studuje knihy, snad jí ta zodpovědnost vydrží
, ale cokoliv z praxe uvítám, přecejen to bude další člen rodiny. Díky moc!