16.11.2011 21:36:57 Jana***
Opakované angíny bez příčiny
Ahoj všem,
brouzdala jsem po internetu a zatím jsem nenerazila nikoho,kdo by měl podobný problém jako já. Za poslední rok a něco jsem třikrát brala atb (vím, že to není žádná tragédie, ale mě takový atb. na 10 dní odrovnají tak minimálně na měsíc). Atb mi byly vždy předepsány,jelikož mi byla diagnostifikována streptokoková angína, ale je zde několik "divných" skutečností. Za prvé se u mě angína projevuje pouze bolestí na mandlích, mandle natečou a udělají se na nich čepy. Žádná horečka, malátnost (normálně funguju),únava, kašel atd. Druhou věcí je,že ať hledám jak chci, tak senemůžu dopátrat toho, kde bych před propoknutím nemoci mohla být něčím oslabena. Vždy jsem v pořádku, sportuji, žádná únava a druhý den mi takhle angína vznikne. Už jsem zkoušla skoro vše, wobenzym, rakytník,colostrum...hodně sportuji a jím zdravě. Penicilín vždy zabere okamžitě. Po tom co penicilin zabere a pouze ho dobírám, mám mandle krásné, hladké... Běžný stav je takový a že jsou mandle malinko nateklé, někdy pobolívají,ale přestane to a malinko se mi na nich tvoří hnis. Pro mě to je spíše psychicky náročné,vždy se bojím, kdy to nečekaně přijde v nejméně vhodnou chvíli... Praktický lékařmi doporučil návštěvu ORL s doporučením na vytržení mandlí, že by to můj problém vyřešilo jednou pro vždy. Jako dítě (15) jsem pár angín měla, pak 10 let pokoj a před rokem to vypuklo. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky
Odpovědět