23.11.2011 22:46:01 MM, 2 kluci
No výhoda je třeba ta...
... že když mají zpocené nohy (chodidla) nebo třeba šlápnou v šatně do mokra nebo tak něco, stačí vyměnit jen ponožky.
Mně tohle přijde hlavně podstatné třeba na horách nebo obecně v zimě venku, kolikrát si namočí nohy (dostaně se jim tam sníh, stoupnou si při přezouvání do mokra apod.).
Jinak ve školce u nás je to tak, že se běhání jen v punčocháčích toleruje u menších dětí (nižší dvě třídy, 3-4 let), zatímco u větších (od 5 let a předškoláci) prosí učitelky o to, aby měli buď tepláky apod., nebo pokud punčocháče, tak ne jen tak, ale s něčím (holčičky sukýnku, kluci kraťasy). Prostě aby už měli trochu pojem o tom, jak se chodí a jak ne, že učitelky koneckonců také nechodí jen v punčocháčích
. Přijde mi to OK. Ve škole to už koneckonců také nejde, tak se po strnce oblíkacích zvyklostí prostě pomalu nasměrují od batolat/menších dětí směrem k předškolákům/školákům...
Legíny/dlouhé podvklíkačky mi přijdou lepší, ale štve mě, že se mnohem hůř shánějí a bývají i dražší, Punčocháče pro téměř všechny věkové skupiny se dostanou na každém rohu, ani nevím kdo to vlastně kupuje?
Vždyť od toho školního věku je už často děti ani nechtějí, tedy alespoň kluci...
Odpovědět