28.11.2011 15:51:02 Jája s čápátkem
Re: Aktuální zážitky z Vrchlabí
Ahoj Pearl,
moc děkuju za hezký příspěvek. My se k porodu do Vrchlabí chystáme za 5 týdnů
Abych přidala svoje aktuální infromace - zatím jsem se tam podívat nebyla, ale byla jsem na kurzu a moc ho doporučuju! Ne z toho, důvodu, že by člověk bez kurzu neporodil
Ale proto, že je to velmi příjemný zážitek.
Kurz vede paní Konvalinová, která je nyní už v důchodu (na porodnici má prý jen několik služeb, ale chtěla bych ji teda u porodu mít, je to zkušanda, která uklidní). V první části kurzu dává instrukce k porodu, zkouší se prakticky úlevové polohy, zapojuje tatínky, mluví o tom, co je zbytečné a na co naopak nezapomenout,zdůrazňuje odpočinek v přípravné době. Ve druhé části kurzu se věnuje péči o dítě a vychytávkám (cokoupit a co nekupovat, techniky kojení apod.). Já jsem si z toho celého odnesla velmi dobrý pocit povzbuzení. Celou dobu nám dodávala sebevědomí, trpělivě odpovídala na naše otázky (i ty sebebelbější
) a uklidńovala a uklidňovala.
Manžel to porovnával s kurzem, který organizovala nemocnice a který před několika lety absolvoval a prý nebe a dudy. Byl překvapený, že se tam neřešily epidurály, kojení ano/ne apod.
Chystám se teďna prohlídku porodnice, ale nechce se mi je tak nějak rušit v tom provozu, nevím, jak to udělat.
A ještě poslední věc - k dítěti po porodu. Paní Konvalinová upozorňovala, že dětská doktorka ráda dává kanavit injekčně a dítě že odnášejí k vyšetření - takže za mne - porod asi nebude problém a nebude potřeba porodní plán, ten si asi budu připravovat až na chvilky krátce po porodu týkající se miminka
Odpovědět