Re: Televize nadává vašim dětem - vyjádření dramaturga
Whitep, díky za tento příspěvek. Jednou jsem si také stěžovala na Studio Kamarád, pro změnu kvůli reklamě z rukou "Jůheláků", kteří masírovali děcka stylem "všude se to prodává, řekněte rodičům ať vám to koupí" (jednalo se o časopis), odpověď jsem nedostala. Tebou kritizované Studio Kamarád jsem viděla a slovo "hajzlíček" mě sice nepohoršilo, ale hodně hodně překvapilo a volala jsem na manžela, ať si to jde poslechnout, nechtěl mi věřit, že by to mohla být pravda... Moje děcka se na tento pořad dívají ač nejsou ještě školáci a mě osobně kabaret baví, ale že by se tam měly používat tyto výrazy, to si nemyslím... A je jedno jestli má dítě 6, 9 nebo 12, pokud budu lidem (myslím tím lidem, ne jen dětem) předkládat určité způsoby chování, jednání, mluvení apod. a prezentovat je jako běžné a normální, tak je tak budou i vnímat. A jak jinak se děti učí žít ve světě než napodobováním.
Nemá asi smysl tady nad tím polemizovat, ale myslím, že se to dalo stejně dobře udělat i bez použití nevhodných slov.
PS: Na chlapce z příběhu se to slovo ale hodilo
Odpovědět