6.12.2011 22:33:16 Winky
Re: Společenská hra s mluvením
býval to pořad v televizi, pod názvem "kufr" bys možná mohla najít nějaké epizody na youtube. Hraju to se studentama AJ
Potom ještě hrajeme "hádej co mám dnes v kabelce" - dám si do ní krom věcí "předvídatelných" (telefon, peněženka, klíče, malovátka) i takové méně předvídatelné (kladivo, dudlík, rohlík, borovou šišku, autíčko na hraní.... obvykle teda ani nemusím nic extra přidávat, mám tam zběsilý mišmaš i tak
). Nejdřív si píšou tipy každý na papírek, pak se přečtou, vyškrtá se co skutečně mám v tašce a dál se ptají otázkami na které se dá odpovědět "ano/ne" (třeba "je to k jídlu") apod. a zjišťují ten zbytek, limitní hranice se zdá velikost mé kabelky ale zdání může klamat
. Obvykle v rámci téhle hry počítám s bonusem - např. pytlík bonbonů nebo čokoláda kterou je pak odměním....
A nebo podobná hra "co je v pytli", taky na dvojice, kdy různorodé předměty mám v tašce (nejlépe hluboká, látková, neprůhledná), jeden z dvojice musí do tašky sáhnout (tak aby tam ale neviděl, tj. dívá se jinam, šmátrá jen rukou), vybere si jeden zpředmětů, dží ho v ruce uvnitř té tašky takže předmět není vidět. a on ho podle doteků popisuje jak předmět vypadá (resp. jak si myslí že vypadá, jaký má tvar, z jakého materiálu je, jestli je na omak hladký/drsný, těžký apod.) a druhý z dvojice se snaží uhádnout co za předmět to je. Zdá se to snadné ale není. Lehčí varianta je ta, že ten kdo "osahává" taky hádá.
Odpovědět