8.12.2011 18:08:19 zerat
Re: Jak moc je pálení svíček, vonných tyčinek, aromalamp apod. zdraví škodlivé?
Sněhulko, pod návalem událostí u známých, kdy "kosila" rakovina jednu kamarádku za druhou (rakovina prsu, čípku...)jsem začala být úplně šílená a tak dlouho jsem hledala až jsem našla bulku. Letěla jsem druhý den k gynekolovi, ten ji nenašel, ale pro jistotu jsem si zaplatila sono prsů, dr. tam nic nenašel a řekl mi, že by to říkat neměl, ale že si mám raději zaplatit 1x ročně sono prsů než se tak stresovat samovyšetřeními. Můj gynekolog mi pak řekl, že mi zakazuje se samovyšetřovat a mám raději jít 1x ročně na sono (stojí 250 Kč)... k tomu mi řekl, že je dokázané, že člověk psychicky vyrovnaný nemá spoustu zdravotních problémů - prý psychika je v tomhle mrcha. Takže tak nějak žijeme dál - snažíme se jíst zdravě, svíčky doma pálíme minimálně, ale aromalampu tu a tam zapnu - nějak mi ty vůně (povětšinu citrusy a vanilka) které doma mám zvedají náladu a myslím, že dobrá nálada je půl zdraví, ne? Někdy si říkám, jestli opravdu některé věci nebereme až příliš vážně a nezpůsobujeme si tím víc problémů než užitku - takové to úzkostlivé, abychom náhodou...
Odpovědět