Re: Jakou bílou čokoládu na rozpuštění?
To jsem přesně čekala
Čokoládové bonbony s kávovou příchutí
Rozpis na 20 kousků
Doba přípravy: 35 min bez doby tuhnutí
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
1 lžička mleté kávy
příp. kávová zrna na ozdobu
Náplň:
50 ml smetany ke šlehání
1 lžíce medu
1 lžička mleté kávy
150 g mléčné čokolády
50 g nakrájeného másla
Postup:
Náplň:
Smetanu s medem a kávou přivedeme k varu. Odstavíme ji a rozpustíme v ní nasekanou čokoládu. Směs mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme změklé máslo a mícháme dokud nevznikne hladký krém.
Hořkou i bílou čokoládu (každou zvlášť) rozpustíme v horké vodní lázni. Do bílé vmícháme kávu. Do 1/2 papírových košíčků dáme lžičku kávové čokolády a do zbylých lžičku hořké čokolády. Po ztuhnutí na ni rozdělíme náplň a zakryjeme střídavě kávovou a hořkou čokoládou. Necháme ztuhnout.
Odpovědět