14.12.2011 12:18:19 Lída1
Dáváte dětem žvýkačky?
Svému synovi (na k. ledna mu budou 3 roky) jsem dala asi před třemi týdny žvýkačku (prostě mě ukecal
. Ale další už jsem mu dávat nechtěla, prostě nemám a je to. Jenže ho s tou žvýkačkou viděla zrovna i babička a když ho hlídala, tak od ní přišel se žvýkačkou v puse. Hlídání potřebuju, protože mám rizikové těhu a hrozí předčasný porod, musím hodně polehávat, babičky se střídají v hlídání. Obě babičky mu dávají denně žvýkačky. Žvýká jich tak tři až čtyři denně. Nejdříve se mi to nelíbilo, ale teď si říkám, že je to asi lepší než bonbony?? Dávají mu jahodové Orbitky, nevím, není v nich cukr, ale sladidlo (vím, že pro děti nic moc, ta guma a další látky asi taky nic moc...). Jinak nabádám babičky, ať dbají na to, aby se žvýkačkou neskákal, neběhal, zkrátka aby mu nezaskočila.
Nikde jsem se nedočetla, že by žvýkačky škodily zdraví, naopak je to prevence zubního kazu. Ale to spíš myslím u těch větrových, nevím právě co tyhle jahodové (melounové apod.), co myslíte?? A právě už takhle malým dětem.....
Díky za názory
Odpovědět