28.12.2011 20:35:09 Yhec
Mezinárodní jméno
Hledam jmeno pro kluka i pro holcicku (chceme se nechat prekvapit) a treba mi poradite
Hledam jmeno, ktere by bylo mezinarodni - psalo se temer na celem svete stejne a lide ho umeli vyslovit. Zaroven aby nebylo zadne super do oci bijici v Cesku.
Ziji nejakou dobu v zahranici a vidim jaky problem tady maji nekteri Cesi. Hodne z nich sve jmeno uz primo vzdalo a prejmenovalo se nebo se jim rika prezdivkou.
Proste, kdyz dite jednou pojmenuji, chci aby mu tak rikali vsichni a jmeno mu zustalo.
Taky bych chtela, aby se jmeno nejen stejne psalo, ale i stejne vyslovovalo (takze treba ne Richard, kteremu rikaji v kazdem koute sveta jinak)
Vim, ze se obcas nevyhneme hlaskovani, ale pokud je to jen jednou a pro "upresneni", tak mi to nevadi.
Treba dcera se jmenuje Andrea - jsem s tim jmenem moc spokojena - zvladaji to ve spanelsky i anglicky mluvicich zemich, nemaji s tim problem v Japonsku ani v Africe (maly problem v Italii, kde je to chlapecke jmeno, ale nemuzu mit vsechno, ze
)
Na zdrobneliny neberte zretel - nezdrobnuji jmena, nenasim kdyz lide z krasneho jmena udelaji zdrobnelinou neco naprosto priserneho.
Vsem moc dekuji.
Odpovědět