24.1.2012 12:52:37 Mamisek
Re: Nevlastní vnoučata - vztahy tchánovců k dětem z předešlých vztahů
u nás to bylo tak, že když se přítelovi rodiče dozvěděli, že jejich syn randí s tehdy ještě vdanou! (rozvod se táhl několik let) paní se dvěma dětmi, trochu je to asi vyděsilo. A tak šel jejich synáček na kobereček, kde musel vysvětlit, jak to vlastně je
Já jsem neměla potřebu se s nimi setkat, bylo mi jasné, že si asi pro svého benjamínka představovali jinou nevěstu. A tak to šlo několik měsíců. Když jsme se měli sejít na Vánoce a jela jsem ho na Štědrý den večer vyzvednout, otevřelo se okno, z něj vykoukla jeho mamka a pozvala mě na teplý čaj. S tím se nedalo nic!!!! dělat a musela jsem vejít hezky pěkně před nasroupenou rodinu, včetně budoucího švagra, švagrové, synovce, neteře. No bylo mi trapně. ALe byli příjemní. A když se poprvé setkali partnerovi rodiče s dětmi, hned si před nimi začali říkat babička a dědeček. Bylo to úplně neuvěřitelné, jak suverénně je přijali. V té době už jsme měli společně s partnerem koupený byt a chystali se na společné bydlení, takže brali jako samozřejmost, že už spolu zůstaneme. Pak už jsme pravidelně jezdili my k nim, nebo po smrti partnerovy maminky i často partnerův tatínek k nám, vždycky dětem něco přinesl,dokonce nám dal svůj a manželčin snubní prstýnek, tak jsme si je přetavili a použili na vlastní svatbu...Takže fungovat to může, záleží, jaký mají tchánovci postoj k rozvodům a dětem z prvního manželství. já jsem se jich tehdy bála úplně zbytečně.
Odpovědět