29.1.2012 22:05:45 Sonya1
Časté výpadky paměti
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli vám to připadá normální - poslední roky se u mě stupňují výpadky typu - nemůžu si vzpomenout na PIN, třeba celé dopoledne, i když ho normálně běžně používám. Známá se mě zeptá na jméno tř.učitelky syna a já mám v hlavě prázdno a do konce rozhovoru si ho nevybavím. Přijde kolegyně, která je na MD pár měsíců a já si nevzpomenu na jméno její dcery, i když jsme o něm mluvily málem celé její těhotenství. A takové výpadky mám pravidelně, kolikrát se dostávám i do trapných situací. Zasahují mi i do práce v zaměstnání (kanc.práce), tam se mi daří se z toho většinou tak nějak vykecat, ale je mi všelijak. Mám i pocit, že se hůř vyjadřuji, hledám slova, hlavně když musím někomu něco vysvětlovat a nedá se to odbýt jednou větou. Paměť jsem neměla nikdy moc dobrou, ale tohle je docela síla. Zmínila jsem se obvodnímu dr, ale mávl nad tím rukou, že jsem na demenci mladá. No nevím, je mi lehce přes 40 a mám obavy, jestli se nejedná o začátek alzheimera, protože stejně staré kamarádky jsou v pohodě. Co myslíte, mám si prosadit nějaké vyšetření?
Odpovědět