Re: Jak ohodnotit svojí práci
jsem zvedavá co ti kdo poradí já taky šiju, zatím jen zašívám a opravuji kamarádce a ted jsem šila zástěrku a chnapky pro dcerku k narozeninám a nejaké povlaky na polštáře, potom dělám ručně drhané náramky.. a doufám, že se trošku rozhodí sítě.. zatím taky zadara jen za materiál a ani ti nemusím vysvětlovat, že jeden náramek mi trvá třeba 10 hodin.. jeho výdrž je tomu odpovídají, vydrží klidně dva tři roky denního nošení,zatím jsem je dělala jen jako dárky.. ale třeba 100kč bych taky nepohrdla... jen bavlnka mě na to stojí 10kč o čase nemluvím
teď poprvé jsem dělala tři náramky za něco..
a ještě peču dorty marcipánové.. a taky bych ráda, aby časem to přešlo v to, že občas někomu něco upeču.. pekla jsem zatím jen na zakázku dva.. jeden prababičce.. práci jsem jí darovala k 85. narozeninám ale i tak se jí zdálo 250 kč za surovina za 4,5 kg dort děsně.. moc.. a to to bylo bez proudu.. a mé práce a pak jsem pekla kamarádce pro maminku, ten byl menší a dala mi za něj 200, tak to aspoň pokrylo náklady..
taky to trvá dlouho, dnes jsem třeba dodělávala dcerce k 5.tým narozeninám, chtěla šmoulinku, a jen výroba té šmoulinky mi trvala přes čtyři hodiny.. dneska se opravdu ruční práce necení.. a kvalitní už vůbec ne.. když někomu řeknu, že bych chtěla tak 100kč za ten náramek, tak jim to přijde děsně moc.. :(
Odpovědět