12.2.2012 22:36:15 Katka
Re: ukřižování ježíše
ale Bůh sám řekl, že kdo v Něho uvěří, bude spasen, tudíž se takový člověk nemá čeho bát. Věta "bojte se Boha" opravdu neznamená bát se nadpřirozené osoby, která nám dá při přestupku na zadek, ale upozorňovala lid na to, že pokud neuvěří, nedojdou spásy a v tom případě je čeho se bát.
tolik citace Oviny - tak k tomu řeknu tohle. Cetla jsem zajímavou knížku: Jak přicházejí sny. Fakt zajímavou. Bylo to asi o tom, že s člověkem se po smrti stane to, čemu se za života rozhodne svobodně uvěřit.
A takhle to chápu já, že to není to nucení, to není ani zavržení od Boha, že prostě může existovat vesmírný princip, že člověk si sám svobodně svou myšlenkou zvolí svůj osud. Může mnohé udělat za života /viz kniha Tajemství/, ale může to zvolit i na věci PO. Pokud se tedy svobodně rozhodne, že žádnou duši nemá a věří na rozplynutí se v nicotě, může se mu jeho výklad a vlastně i přání svobodně splnit.
To není to, že by ho Bůh zavrhnul za to, že nevěří v život po životě.
Opět - takhle to zase chápu já, svým svérázným pojetím víry. Ale jsou to takové střípky, které dávají dohromady mě jistou mozaiku, pravda, asi dost netypickou.
Odpovědět