16.2.2012 17:34:10 Gerberka1
Re: Pneumokok
Ahoj GD
,
moc ráda bych ti poradila nebo nějak pomohla.
Já mám u mladšího syna zkušenost jenom s opakovaným nálezem streptococus pneumonia ve výtěru z nosíku - minulý rok na jaře to měl snad 3x opakovaně a teď při poslední nemoci mu to z výtěru z nosu vyšlo taky. Naštěstí krk vždy OK.
Nevím, jestli "pneumokok" je to stejné jako "streptoccocus pneumonia"?? Snad někdo poradí....
On když to měl v tom nosíku, tak vždy dostal ten Pamycon na přeléčení - ale to je jenom krátkodobé, jakmile šel do školky, bylo to zas.....Teď naposled už nedostal ani ten Pamycon, byl přeléčen celkovými atb. (azitromycin) a v kontrolním výtěru už neměl nic.
S tím nosíkem - tak určitě bych trvala na nějakém opakovaném výtěru z nosíku, nevím, za jak dlouho, aby to bylo dostatečně průkazné, jestli léčba byla účinná....
Já tenkrát zakládala vloni diskuzi ohledně toho streptokoka v nosíku a radili mi ten Bioparox, že se musí pořádně vdechnout, aby to bylo účinné - ale nezkoušela jsem to už.
Synkovi pomohlo, že má od září pryč tu nosní mandli - určitě už nemívá takové ty husté žluté rýmy, spíš vodové - jenomže jak jsem psala - teď naposled toho streptokoka pneumonia měl v nosíku taky, takže babo raď
Někdo se toho zbaví hned, někomu se to halt opakuje...dcerka chodí do školky???
Odpovědět