Re: Porod v Motole
Já jsem moc potřebovala volnost pohybu a možnost polohy, no skončila jsem na koze. Ještě v první době porodní jsem si z posledních sil na tu kozu klekla čelem k opěradlu a tak se houpala, koukali na mě jak na blázna, co jako dělám. Kromě kozy v tom "boxu" nebylo nic, ani místo, sotva se dala obejít. Prý tam ale mají nějaké porodní pokoje, o kterých se mi nezmínili, tak tam je to snad lepší, pokud se ti poštěstí si takový pokoj urvat. Nejvíc mi ale vadila separace dítěte - na mé výslovné a opakované přání mi (evidentně proti zvyklostem) položili dítě na břicho jen na pár vteřín. První přiložení k prsu snad ani nebudu popisovat
. No, podruhé už bych tam dobrovolně nešla, rozhodně nedoporučuju Motol ženám, které si přejí přirozený porod - nevím jak teď, ale před 4 lety jsem tam nepotkala nikoho (z té spousty lidí, co se mi tam motali), kdo by měl alespoň přibližnou představu o tom, co to je (jo, vědí, že nechceš léky a nástřih, ale o tom, že potřebuješ nějaké pozitivní podmínky, nevědí zhola nic).
Odpovědět