3.3.2012 14:55:16 *Hanka* & Lucinka
Re: Jak sdělit synovi,že má biologického otce?
fakt nezáviděníhodná situace
Je to smutné, ale na vybranou bohužel nemáš. Jedna to vypadá, že se ex hodlá plést vám do života a jednou by pravda stejně měla přijít. Tak možná nakonec dobré začít mu tak nějak postupně situaci vysvětlovat.
Asi bych mu řekla něco ve smyslu, že když jsem se rozhodla mít miminko, tak jsem bydlela s jiným pán, ale když se pak dozvěděl, že to miminko budu mít tak se rozhodl, že nás rád nemá a zbaběle utekl. Ten pán je jeho otcem, kterého má napsaného v rodném listě - to je takový papír pro úřady. A když jsem teda čekala to báječné milované miminko na které jsem se moc těšila a byla jsem sama, tak přišel ... (manžel) a protože měl moc rád mě i to miminko (tebe), moc se na tebe těšil, tak s námi časem začal bydlet a tak se stal pro tebe lepším tatínkem než ten pán co nás neměl rád a utekl a my tři jsme teď jedna velká rodina.
Nevím jestli to není moc jednoduchá verze pro 6leté dítě. BIO otce bych nazývala otcem (přijde mi to takové drzné slovo) a taťka, tatínek je ten milující co vychovává a stará se.
Odpovědět