Velšice,
já jsem zrovna z těch, co se jim to líbí, takže třeba pro holky bych teď měla Daniela a Gabriela nebo Michaela
.
Podle mě ale nikdo z těch, co se jim to líbí, to nepovažuje za pravidlo, které je nutné dodržet, jen mají potřebu si to "uspořádat"
. Já osobně výběr jména pro své děti řeším pouze doma a svoji "úchylku" na podobná jména si vybíjím především v Simících
.
Jednou jsem si sedla, vzala kalendář a skládala si jména do dvojic...jen tak....mám dvojice (a trojice) kluků, holek i párů, jména jen podobně znějící i jména se stejným písmenkem na začátku, jména, co bych nikdy nedala i jména, co se mi vysloveně líbí....nikomu to nevnucuju, je to moje "válka"....
Jo a výhodou podobnosti jmen a možná i důvodem, proč to někdo řeší, je to, že se zmenší pravděpodobnost, že se děti budou kvůli jménu hádat. Když má jeden ze sourozenců jméno exotičtější nebo zajímavější, může mu ten druhý závidět. Jindy zase může závidět jméno kratší (zejména když se mají podepisovat
), někdy vadí i to, že jedno se lépe tvaruje....Vůbec k tomu nemusí dojít....ale když už dojde, tak já si třeba říkám, že když už se mají hádat, tak ať alespoň to jméno si nezávidí
.
Jo a nejspíš to nejvíc řeší ti, co měli nějaký problém s vlastním jménem....já si v tomhle užila svoje a dodnes mám averzi vůči jménu Ivana
, pro mě je to něco jako nadávka
.