14.3.2012 12:31:57 Amarela
Forma výběru poplatků u lékaře
Nemůžu si pomoct, ale moc mi vadí způsob, jakým se u lékaře vybírá třicetikorunový poplatek. Přijde mi to jako někde v hokynářství, ne u doktora. Poprosí mě o 30 korun, já vylovím drobné z peněženky, položím je na stůl (vložit mu je do dlaně mi přijde naprosto nepředstavitelné), on si je hezky posbírá a schová někam do šuplete...já nevím, mně to prostě přijde trapné. Jednou jsem to platila někde v nemocnici, to bylo v takové, řekla bych, důstojnější formě - zaplatila jsem ten poplatek někde v automatu, vyjelo mi potvrzení, které jsem pak dala sestře, jeden lístek byl jako potvrzení pro pacienta. Nebo by mi přišlo přijatelnější to zaplatit na recepci, případně ještě se zavřeným okem u sestry v předpokoji...tak je to vlastně u mého obvoďáka, platí se sestře, ale u gynekologa přímo jemu v té ordinaci a nedávno jsem byla na chirurgii, tam to bylo opět to samé, hezky přímo v ordinaci...neměli by pacientovi aspoň vydat nějaké potvrzení, že těch usmolených pár drobných převzali? Ne, že by mi tak šlo o to potvrzení samotné, ale mám dojem, že pro mě by to aspoň malinko snížilo pocit trapnosti té situace.
Cítíte to někdo podobně nebo s tím mám problém jen já?
Odpovědět