No, tak sis opověděla vlastně sama - nejí ovoce a nepije.
A co syrovou zeleninu? ta je ještě lepší na vlákninu než ovoce - třeba taková paprika. Nebo salátovová okurka - ta ma navíc hodně vody...
Kakao a stavící věci bych zrušila, než se z toho vyhrábnete.
Jogurty a jogurtové nápoje dá?
Já něco podobného řešila u synka - taky nežravce.
Jediné co nám pomohlo, bylo zabezpečit mu pravidelně alespoň 1x denně trochu ovoce, které moc nemusi (1/4 jablíčka, hrušky, trošku vína, event. kompot - celkem s chutí si dá mandarinkový, nebo broskvový) a dohlídnout na to, aby snědl nějakou zeleninu - s tím naštěstí problém nemá - syrová zelenina je jeho nejoblíbenější jídlo. Ovšem ve školce se jaxi podávání syrové zeleniny v kusech nevede, takže když jsem večer pozapomněla, druhý den byl problém na světě... Páč on si o jídlo sám neřekne...že...
Určitě ti tu někdo poradí nějakou laktózu, příp. laktulózu, to já bohužel ne, do takovýchle extrému jsme jít nemuseli.
Zas ale bezpečně vím, co na natržený zadeček
(FAKTU krém). Synek si bohužel v cca 3 a čtvrt natrhl nějakou žilku a zbavovali jsme se toho 3/4 roku, páč to pořád krvácelo - při tom měl stolici v poho, jen ta žilka byla nějak víc na povrchu a pořád to při stolici krvácelo - někdy i docela dost. Jeho to tedy nijak nebolelo, spíš ho ta krev ale děsila. Začal tedy stolici zadržovat a tím se nám rozjeli problémy s kakáním...chjo...
Jo a taky je u nás potřeba dbát na pravidelnost - tedy velká strana je vždycky večer před koupáním - a je klid...
Držím palce