23.3.2012 11:41:48 Adéla
Re: Lumbální punkce
Chtěla bych jen něco málo napsat o má zkušenosti s lumbální punkcí ktrou jsem podstoupila před 14dny. 4etla jsem spoustu přízpěvků o tom jaký je to banální zákrok a že není čeho se bát:( nevím asi jsem měla smůlu. Při zákroku samotném se doktorka nemohla dostat tam kam potřebovala jehlu povytahovala a když ji zavedla znovu projela mi celou levou nohou příšerná bolest podobná křeči. Na můj dotaz zda je to normální mi bylo řečeno že ano. Týden na to mě začalo pobolívat v bederní páteři a následedně další dny trpím přišernou bolestí která mi jde od bederky přez zadek až do lítka. Lékařka má dovolenou tak jsem vyhledala pooc paní u které jsem byla už několikrát na uvulňování bolesti páteře která používá čínské metody. Ta mě skoukla a bylo mi řečeno že nemám nikde nic skříplého ale vzhledem k lumbální punkci že se nejpíš bude jednat o zánět ischiatického nervu který mi byl narušen při punkci.Kdybych věděla že si prožiju několik dní bolesti které jsem se ještě po týdnu nezbavila nemůžu pořádně stát sedět ani chodit aneustále se svíjím a hledám ulevovou polohu aby bolest odezněla. A to jsem si ještě zaplatila 400,- kč za jehlu slabší která se používá při punkci:( Tak asi to je moje zkušenost s touto praktikou. Tak ať mi nikdo netvrdí jak je to v pohodě a že nic nehrozí.
Odpovědět