Re: Údajně škodlivé látkové pleny
Dee - nemyslím odmítání Vojtovky, ale není to jediná metoda - u nás jsou 2 školy Vojtovky - Olomoucká a Pražská(nejsem si jistá názvem) - jde jen o malušké rozdílnosti, ale jsou tam - já sama fyzioterapeutické vzdělání nemám, jen pocházím z rodiny, kde se to hemží Dr. a taky mám štestí, že mám rodinnou přítelkyni fyzioterapeutku, co má i vcítěnmí se do miminka a Vojtovka není podle ní jediný způsob, jak dítěti pomoc - ovládá další řadu cvičení, polohování a podobných stimulačních pomůcek a ta právě u mého 3. syna viděla, že Vojtovka pro něj není dobrá - také jsem poctivě cvičila,ale k ničemu to nevedlo a to jsme neměli nic závažného, jen měl mírně vtočené jedno chodidlo z bříška ode mne a pak jsme byli retardovaní, protože vlivem své vysoké porodní hmotnosti(4.87kg) a hlavně obvodu hlavičky 39 cm si způsobil poporodní poranění - cysta v pravé mozkové komoře - na magnetické rezonanci už neprokázaná - proto se přiklánějí Dr., že byla jen poporodní - doufejme a otlaková cysta v obočí - řešena v narkóze - takže 2x narkotická řešení, pak urosepce - skoro měsíc horečky - v nemocnici vše možná vyšetření - ze všeho jsme se dostali, ale bez stimulace pohybového vývoje by to nešlo.
Každopádně já bych konzultaci s fyzioterapeutem DOPORUČOVALA KAŽDÉMU MIMINKU A HLAVNĚ MAMINKÁM, aby ukázali jak s miminkem pracovat,manipulovat, jak si smyslupně hrát a nedělat nějaké chyby - viz vzpřímené nošení a další manipulace, která dráždí nervovou soustavu - sama mám 4. dítko a stále dělám nějaké chyby ......
Odpovědět