Luciferku, já myslím, že výprask není dobře, teda asi záleží co tím "výprask" myslíš
Máme čtyřměsíční štěně yorkšíra a ano i přes veškerou péči mi překousala nabíječku na mobil a od začátku ji lákala rozbočka se třemi kabely propojující O2 TV, internet, telefon... tohle lákalo strašně dlouho i papouška - pořád měl dost času na předělání až jsme se jednoho dne vrátili domů a kabely byly parádně překousané, dokonce zvládla vyndat i ty zástrčky
šikulka
Manžel vše přepojil jinak, kabely, které ji lákají jsme dali tak, aby na ně nemohla a nakoupila jsem jí sušené hovězí šlachy, buvolí kůže a je to o.k. Ale taky jsem ji začala pouštět na volno z vodítka a snažím se ji aspoň 1x denně pořádně utahat. Funguje to - doma pak leží a odpočívá
V útlém štěněčím věku (měli jsme ji od jejích šesti týdnů nám začala kousat na křesle hranu a zkoušela i na sedačce - stačilo ji párkrát odehnat novinami, zatahat za vousky, nabízet jí místo toho kousací věci a opravdu to funguje. Ale je pravda, že ji moc lákalo kousání kytek, tak jsem je dala výš
Ptám se všude kam přijdu na kousání věcí... a v podstatě všichni psi prý v době, kdy přezubují mají tendence překousat a pokousat cokoliv. Já moc obdivuji lidi, kteří si berou do bytu psy starší než malá štěňátka - měla bych právě strach z toho, že to zvykání si na byt bude těžší
Jo a taky co se u nás moc osvědčilo je když odcházíme na půl dne až celý den pryč, tak je nechat jí na sedačce moji mikinu nebo manželovo triko, - většinou u něj leží nebo se do něj zamotá... a pospává.
Jo a taky se všichni shodují, že nějaké to devastování proběhlo - vedle ve vchodu prý pes oškubal v chodbě prý všechny tapety, kamarádky pes roztrhal svůj pelíšek, a taky škubal kytky, naše boxerka (v mém dětství) servala celou šatní stěnu, vycucala Indulonu... asi to k tomu dětství tak nějak patří když je ten pejsek temperamentní