Historie domu
Přeji všem krásný den, přez víkend jsem se začetla do témat ohledně rodokmenů - také už o tom přemýšlím od mládí... - naočkovala jsem syna, tak zatím jen sondujeme, zda je Litoměřicko zdigitalizováno... ale mám jinou otázku, koupili jsme ve vesnici starý dům, dle historie (kostel vedle pochází ze 14.století, přestavěn v17.stol-z té doby by měl existovat i tento dům)- máte někdo zkušenosti, jak dohledat jakoukoliv zmínku o domě, dle pamětníků + archiv na úřadě - jsem si sestavila přehled obyvatel od roku 1945 a jak to zde přibližně vypadalo...dál jsem se bohužel nedostala... co tu bylo před tím (snad v 17.stol. špitál) ... a ještě jeden dotaz, dle jednoho starého pána - zde prý byly dvoupatrové sklepy, ale od r.1945 nejsou? - je fakt,že jsme při opravě podlah v přízemí narazili na klenby, ale vstup do sklepa bohužel.... (na sondu si manžel netroufá, celé je to z opuky - 2metrové zdi-a hlavně vyndáme jeden kámen a sype se celá zeď)- už jsme vymýšleli "hledače pokladů" se sonarem, ale nikoho takového neznáme....myslíte,že se dá dohledat historie domu??? a případně kam se obrátit?
Odpovědět