29.4.2012 17:01:41 Karol, 3 děti
Nemocný pes
Máme nemocného psa, jedná se o zlatého retrívra, bude mu 8 let. Ve čtvrtek mu veterinář stanovil diagnózu močové kameny (dělal mu sono), vycévkoval ho, říkal, že jinak je úplně zdravý. V ordinaci mu dal několik injekcí, nevím přesně co. Na doma dostal lék Furon, mám mu dávat dvě tablety ráno a dvě tablety večer.
V pátek a v sobotu se stav zlepšil, pes začal močit ve větších dávkách, už se to začalo blížit normálu a taky už nechodil tak často jako ve středu a ve čtvrtek.
S veterinářem jsem byla domluvená, že mu mám o víkendu zavolat, jak se psovi daří, pokud to bude dobré, tak říkal, že ani nebude muset na kontrolu, jen mu mám dávat jíst jenom granule nebo rýži, což dodržuju. Do dnešního rána nebyl problém.
Dnes od rána je ale pes apatický, absolutně nevyhledává ničí pozornost, ráno ani nevstal, aby nás přivítal, viděla jsem, že je zle. Chtěla jsem mu dát léky, ale do tlamy si nic nenechal dát. Vzala jsem ho na krátkou procházku, dvakrát močil - ještě lépe než včera.
Pak jsem volala veterináři, popsala jsem mu stav. Řekl, že je to normální, že mu jednodenní půst neublíží, že to má asi z léku, který hodně odvodňuje. Akorát řekl, ať mu dám ještě Paralen.
Podařilo se mi do něj Paralen vtlačit, jinak stále nic nejí, jen leží, občas popojde, akorát hlídám vodu, aby pil, když se mi zdá, že pije málo, tak do něj dám vodu injekční stříkačkou, ale před hodinou se napil normálně, bohužel asi dvě minuty na to zvracel - jen trošku.
Zase jsem volala veterináři, ten mi řekl, že i tohle je v pořádku a že kdyby se to nezlepšilo, ať přijedeme ráno.
Mám z toho smíšené pocity, co myslíte? Může to souviset s tím lékem? Nebo mám jet někam k veterináři hned?
Podotýkám, že je to velmi pečlivý veterinář, který se věnuje už našemu druhému psovi a má velmi dobrou pověst, chodí k němu každý, koho znám.
Odpovědět