Je zvěrstvem litovat smrti Goebbelsových dětí jako jiných obětí války?
Napadlo mě to dneska v souvislosti s tím, že to je na dnešek přesně 67 let od vraždy šesti dětí (ve věku 4-12 let) vlastní matkou, Magdou Goebbelsovou. Návrh, aby byl těmto dětem postaven pomníček se setkal s obrovským odporem jako urážka obětí holocaustu, padlých vojáků, partyzánů a podobně... Ale ptám se, mají snad děti možnost nějak ovlivnit, komu se narodí? Vám by to vadilo? Mně osobně ne, s nacismem přitom rozhodně nesympatizuju a fakt, že rodič pro pomatenou ideologii zavraždí vlastní dítě mě v tom naopak ještě utvrzuje.
"Třináctiletá Helga však cítí, že rodiče lžou. Den poté, co uslyší výstřel z Hitlerova pokoje a vidí, jak těla manželů Hitlerových vynáší ven, přijde večer 1. května 1945 do pokoje dětí lékař SS Helmut Kunz v přítomnosti jejich matky, Magdy Goebbelsové. Joseph Goebbels mezitím rezignovaně sedí na schodech. Je mnohem méně otrlejší než Magda. Ta dětem vysvětluje, že potřebují očkování. Helga se však ve zlé předtuše brání a začne plakat.
Magda ji obejme a utěšuje, avšak když se to nedaří, podrží Helgu tak, aby ji Kunz mohl do těla vpravit jehlou morfin. To samé provede i dalším pěti dětem, které se narozdíl od Helgy nebrání - mamince věří. Ta následně omráčené děti uloží ve spolupráci s Kunzem do postelí. Asi za deset minut dorazí s kapslemi jedovatého kyanidu. První jde k Helze. Pohladí ji a políbí na čelo. Pak jí jemně pootevře ústa a vsune do nich kyanid, mezi zuby. Sevře spící Helgu u temene hlavy a pod bradou, aby kapse mezi zuby praskla. Následuje ostatní děti. Krátce před půlnocí jsou všechny mrtvé. Magda jejich těla překryje dekou a odchází z pokoje."
Diskuze o pohledu na věc, zároveň vzpomínka na všechny dětské oběti války bez rozdílu původu, náboženství, národnosti, strany barikády...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.