2.5.2012 10:08:19 Irena + 3
Re: Rakovec
Peťo, recepty jsou různé. Ale já osobně využívám raději teplé postele než elektřiny, takže píšu můj postup:
1) Zahřát mléko a asi 5 minut nechat povařit. Bacha, často chce utéct z
hrnce
2) Ochladit mléko nebo počkat, až se samovolně ochladí na cca 40°C.
3) Zamíchat do 1 litru mléka jeden bílý jogurt 150ml.
4) Je více možností, někdo si to rovnou dává do skleniček s marmeládou,
někdo přicukruje. Já to v tom hrnci zavřu poklicí a strčím do peřin na min 5
hodin. Já nechávám celou noc.
5) Poté z toho je možno vylít trochu syrovátky a zbytek sníst či uchovat v
lednici. Vydrží určitě týden.
6) Nechat si 150 ml na výrobu dalšího jednoho litru jogurtu
Zrovna teď se mi doma pod peřinou povaluje jeden hrnec. Až přijdu domů z práce, přeliji ho do "kyblíku" od jogurtu a šoupnu do lednice. A děti si pak nabírají do misky přímo z toho kyblíku a přidávají si marměládu, med, kakao či cokoliv. Já s manželem to ale máme nejraději jen tak neslazené. Dobrou chuť!
Odpovědět