12.5.2012 14:55:18 Sammaelka+S12/12+V8/16
Re: Pravidla slušného chování na hřišti
1+2 naprosto souhlasím, u ostatních bodů až tolik ne.
Na hřišti se starám pouze o své dítě (to, se kterým jsem tam přišla) a vychovávat nebo poučovat ostatní rozhodně nebudu. POkud se cizí dítě snaží tomu mému oblížit popř mu něco poškodit, tak odvedu své dítě na jinou část hřiště, nebo mu budu stát za zadkem a hlídat. o chování cizího dítěte ať se stará jeho maminka.
Nesnáším takové, co na hřišti držkujou a rozkazujou cizím dětem jak generál na vojně, (nešahej na to, neběhej, nelez tam, atd), ať se každá stará o to svoje a bude klid
Šarvátkám a bitkám mezi děti se snažím raději předcházet, než je řešit v průběhu.
Pokud (mě do péče svěřené) dítě rozfláká nebo rozdupe někomu bábovičku, nedělám z toho kovbojku a (svému) dítěti vyvětlím, že se to nedělá, že to není pěkné ničit cizí práci. Pokud je mému dítěti rozflákána bábovička, uklidním ho, že to nevadí a že si může postavit novou a hezčí.
Určitě nebudu ječet na cizí dítě nebo jeho maminku (hlídejte si ho, jó
)
Ale dokážu pochopit, že jsou i situace, kde se třeba takto jak píšu já chovat nedá. Bydlím na vsi, hřiště kde se schází maminky s dětma je tu jedno, takže to tu funguje trochu jinak než třeba ve velkých městech. Tady se sejde tak 8-10maminek, víc tu ani neni.
Odpovědět