Můj nejstarší brácha měl bejt Lucinka (), takže když byla mamka těhotná, tak si všude vyšila na hadříky písmenko "L", pak se narodil kluk (Lukáš). Druhorozený už je po tátovi (když to u prvorozenýho nevyšlo). Lukáš má syna Lukáška (ale před ním dvě holky), další dva bráchové mají jiná jména pro syny.
Mně se mého partnera jméno líbí a klidně bych pojmenovala syna po něm, jemu se to ale nelíbí a nechce to tak > to respektuji.
Můj strejda třeba má ženu Helenu, spolu mají dceru Helenu (říkáme "Helenka") a ta má taky dceru Helenu (říkáme "Helči Helenka"). Strejda je František (říkáme Fanek) a jeho syn je taky František (říkáme "Faneček", i když už je mu skoro 40)
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.