Kousnutí dítěte psem
Jsem na dovolené na farmě s dětmi a mají tu spoustu volně pobíhajících psů, koček... naše děti si jich nijak nevšímají, přesto byl syn dnes vlatně dvakrát napadnutý štěnětem asi ovčáka (už vzrostlejším), ráno ho "jen" cvaknul do prstu, ale v poledne syna porazil na zem a zútočil na něj a kousnul ho do ramene. Krev mu tedy netekla,ale mám tam obtisklé snad všechny zuby, má to jakoby lehce škráblé (naštěstí přes tričko) a bude tam mít modřinu. Ránu jsem mu jen ochladila vodou a pak potřela betadine (nějak jsem zapomněla omýt mýdlem:-() a teď řeším, jestli stačí očkovací průkaz psa (jeho majitelka je zároveň majitelka toho penzionu kde jsme ubytovaní) nebo mám vyžadovat potvrzení od veterináře? Pak jem jí důrazně požádala, aby se ten pes tady dál volně nepohyboval, ona ho na chvíli zavřela a teď zase se pohybuje volně. Syn má samozřejmě strach jít ven (je ti na zahradě dětské hřiště, trampolína.... Bohužel tu nejsem svým autem, jinak bych asi už odjela dávno domů... pokud má někdo nějakou radu či zkušenost budu moc ráda, děkuji:)
Odpovědět