1.8.2012 13:30:10 Renka + 3
Re: Kolik kroužků pro předškolní děti?
Ono ani tak nejde o to kolik kroužků, ale jak často. Já jsem byla vždycky toho názoru, že předškolákovi stačí max. 2 kroužky po hodině týdně, u starší dcery to tak bylo (1x týdně tancování, 1x týdně Junák) a vyhovovalo nám to. Myslela jsem , že to tak bude i u ostatních dětí, ale potom (už ve škole) začala starší dcera dělat moderní gymnastiku a mladší se to moc líbilo, tak do nás tak dlouho hučela , až jsme ji coby předškoláka dali na MG také a sotva se rozkoukala, od pololetí jsme byli na 4 tréninkách týdně (3 x MG + 1x povinný balet).
Jako i mě se to zdá hodně, na druhou stranu, vybrala si to, baví ji to a a my zatím máme tu možnost ji tam dávat. Má tam svoji partu, teď se těší na soustředění. Hrát si umí normálně, o víkendech, kdy k nám do vesnice přijedou děti chalupářů je celý den venku ,sotva se přijde najíst. A i jinak si vystačí, když je třeba.
Synovi jsou 4 roky a doteď nic nedělal, možná zkusíme nějaké cvičení v Sokolu nebo pokud otevřou minipřípravku u hasičů, to by moc chtěl.
Myslím, že je to naprosto individuální, spíš jde o to dítě někam necpat násilím. Mě jako dítě zase mrzelo to, že naši mě absolutně odmítali na cokoliv přihlásit, chtěla jsem chodit s kamarády na tancování, do Sokola, až jako starší jsem si nějaké kroužky našla sama.
Odpovědět