8.8.2012 19:17:09 MartinaM
Re: Stárnoucí boxerka - strava
Mám sice mladšího pejska, nyní již jen na syrovém, ale po vyzvednutí z útulku jsem vařila. Do papiňáku jsem dala rýži (není alergen a je snadněji stravitelná než těstoviny, ty příliš vhodné nejsou), mrkev (celou), kousíček celeru (není nutné,je aromatický), maličký stroužek česneku,navrch drůbeží neobrané maso i s kostma (kvůli pracnosti, nechtělo se mi vyndavat kosti). Přidávala jsem i drůbeží srdíčka a žaludky v rozumném množství. Po uvaření jsem zeleninu na jemno nastrouhala, kosti obrala dočista, vše smýchala, přidala vitamíny v prášku, občas pangamin. Vše jsem dala do jedné krabice dolů do lednice - jídlo vydrží cca. 4 dny. Může se stát, že si pejsek bude na novou stravu chvíli zvykat (řídká stolice), poté, co se vše srovná, bych již nedělala moc obměn, zvlášť u staršího pejska, ve složení. Výhoda této přípravy je malá pracnost, v papiňáku to máte za chvíli, jen je potřeba dobře odhadnout poměr rýže a vody. Pokud dáte vody moc, tak jsem "šlem" po uvaření sebrala a schovala do lednice na případná průjmová období. Příliž řídká strava psům nedělá dobře.
Maso není vhodné vepřové, ze začátku bych byla opatrná s kůžema (hodně tuku), ty můžete zpočátku alespoň částečně stáhnout. Občas můžete dát žloutek, trochu bílého jogurtu (3% tuku), krmte víckrát denně. Pes prospíval, trus měl po přechodném období (jedl odpadky a v útulku granule) pevný, jídlo mu moc chutnalo.
Odpovědět