10.8.2012 14:04:55 Sisi Karamelka
Nurofen-tablety pro děti
Dozvěděla jsem se, že děti pojedou s babičkou na týden pryč.akže balím pohotovostní lékárničku a řeším problém s léky proti horečce pro mladší dcerku. Je jí 5,5 roku, váží 15 kg. Na horečku měla zatím sirupy (Paralen a Ibalgin), jenže během cesty z dovolené se nám v autě asi "uvařily", rozhodně tam totiž bylo víc než povolených 25 stupňů, odhaduju že tam bylo minimálně 2x tolik, takže si nejsem jistá, zda jsou vůbec ještě použitelné, asi spíš ne. Protože pojedou opět autem a asi se bude situace s vysokou teplotou opakovat, (auto nemá klimatizaci), zvažuju zabalit tabletky.
Paralen 125 pro děti je určený pro děti od 3 let, takže není problém, navíc pilule jsou celkem mrňavé a dají se rozpůlit, aby je spolkla, znám je. Horší je to s tím druhým. Ibalgin 200 pro ni není, je to (dle mě) příliš velká dávka v jedné tabletě, vlastně jako 2 odměrky sirupu, což je až od 20 kg. Našla jsem, že se vyrábí tabletky Nurofen 100, kde je v jedné tabletě 100mg účinné látky - jenže ten je podle letáku určený taky pro děti od 6 let a od 20 kg hmotnosti, což ale moc nechápu, protože stejné množství obsahuje 1 odměrka Ibalginu sirup, kterou mají děti do 15 kg. Nevíte, jak to s těmi tabletami Nurofenu tedy vlastně je?
Mám prostě představu takovou, že v případě nutnosti (která doufám nenastane) holka dostane Paralen 125, ten Nurofen 100 by měla pouze v krajním případě jako zálohu. Pokud se nepletu, je důležité nepřekročit povolenou denní dávku těch účinných látek, takže ten jeden dva prášky Nurofenu během dne by dle mého asi neměly nic udělat.
Odpovědět