28.8.2012 9:49:54 Vítr z hor
Nejdokonalejší varné nádobí současnosti
Mám dělat úplně něco jiného, avšak Svynka mě svedla z cesty a zasnila jsem se na téma hrnce.
V zásadě nepotřebuji nic než nový wok (starý Tefal je už životu nebezpečný, svádím to na mou matku a její manévry s nerezovou lžící, ale co čekat od teflonu, že).
Čili – které je podle vás nejdokonalejší varné nádobí současnosti? Zkusme vynechat měděné povrchy, bo to je laciný vítěz a měl by sloužit především jako ozdoba výkladních skříní (kdo by se s tím čistil, za tu cenu by to mělo nosit i kafe do postele a ostatně Angreštová tu někde psala, že rozdíl mezi hliníkem a mědí je z fyzikálně-kulinárního hlediska zanedbatelný).
Mě osobně se líbí anodisovaný hliník a keramické povrchy, ale jak se zdá, ohlasy uživatelů jsou spíš smíšené (tedy pár nadšenců a pár znechucených)... Na druhou stranu se už i Mauviel, nestor měděného nádobí, vynořil s jednou krásnou keramickou řadou (drahou jak značkovej pes), tak na tom třeba něco bude...
Nerez je asi fajn (mezi nerezí a titanem neumím rozlišovat), ale takové barevné, elegantní, myčkovzdorné nádobí je přece jen něco, co mě láká víc (mám samej nerez). Kdyby se to ještě k tomu nelepilo...ach!
Odpovědět