19.9.2012 21:09:04 1kulička
Re: Alopecia areata
Děkuji všem za reakce, dnes jsem se nedostala na internet, tak odpovídám až teď. Jde o velkou nepozorovaně vzniklou lysinu cca 3x3 cm na spánku a pruh na šíji. Diagnózu si hádám nemám s čím slpést, kůže je nezjizvená, v okolí jsou tzv. vykřičníkovité vlasy, přesně jak je popisováno u Aa. Nehty tedy postižené nemá, prý je to příznak těžšího průběhu. Hormony štítmé žlásy se vyšetřují tipuji hlavně z podezření na autoimunitní tyroiditis, ta se může vyskytnout současně. Že jde nejpravděpodobněji u Aa o autoimunitní původ jsem se dočetla a nepřekvapuje mě to, máme v rodině tu tyroititidu, lupénku, dcera má celiakii, astma, alergie.
Bohužel se uvádí, že pokud Aa vznikne před 10 rokem, tak prognóza není moc optimistická, prý ve většině případů sleze celá hlava a vrací se to opakovaně.
Zatím jsem se uklidnila, doufám, že "to" přejde samo (jak jste někdo psal), je fakt, že na jiných diskuzích postižení psali, že léčba efekt neměla, časem (za 2 roky např) se to zlepšilo samo.
Sousedka mi doporučovala urinoterapii (bere to jako všelék), sama to budu chtít řešit z hlediska celostní medicíny....
Ještě jednou děkuji za všechny reakce, jsem ráda, že u někoho i v dětství se to vřešilo celkem hladce
Pokud byste měli ještě něco zajímavého/poučného, budu ráda!
Odpovědět