23.9.2012 9:17:56 Andy
Re: Falešný mýtus o "čistém" Wehrmachtu
Popravde Zufi - lidi se dokazou chovat jako zvirata a je jedno ke komu "patri".
Moje babicka ovdovela ve 1943. Na krku ji zustaly 4 deti. A nemci ji neublizili. Nikdy. Zato kdyz prisli rusove, trpela jak zvire. Znam jen cast, presto se mi chce zvracet - treba muj nejstarsi stryc nema vzadu zadne vlasy - Rusove ho jako 7leteho skalpovali, ciste ze zabavy. Meho druheho stryce unesli a babicka ho nasla az za nekolik dni. Jeho vydani si musela "zaslouzit".
Kdyz mi vypravela co se delo jejim sousedum, kteri nikdy nemeli s valkou nic spolecneho.... Jejimu sousedovi vyrezali na celo hakovy kriz jen proto, ze vypadal arijsky. Bylo mu 13. Vystrileli 5clenou rodinu jen kvuli tomu, ze mluvili dobre nemecky (i cesky).
Moje chuva(sousedka, ktera me hlidala, kdyz nasi chodili do prace a ja ji tak rikala) prezila koncentrak. Pamatuju si, jak me jako dite fascinovalo jeji tetovani na ruce. Vypravela mi spoustu pribehu o tom, co se odehralo ji a jeji rodine. Prezila jen ona a jeji prarodice.
Presto byly s moji babi nej pritelkyne.
Vsechno, vsechno je to o lidech a jejich sklonu k fanatismu.
A priznavam Zufi - ze z tveho fanatismu mam nekdy strach. Nechtela bych byt v tve blizkosti, kdyz by doslo na "kdo prezije".
Odpovědět