Re: Co za psa?
Tak já bych ti za těchto podmínek doporučovala plemeno kavalír king charles spaniel. Přestože preferuju velké psy, tak do bytu jsem chtěla něco malého, ale jak píšeš - ne tak malého, aby to byl roztřesený gaučák. Mám kavalírka už 8 let v bytě a celkem si ho nemůžu vynachválit. Je takový, jak se o něm píše - přizpůsobí se prakticky každému životnímu stylu rodiny - ať lenošnějšímu nebo aktivnějšímu, hodinová vycházka mu stačí, za předpokladu, že je to vycházka aktivnější (ne že si stoupnu někde do výběhu a nechám ho být - i když, jako štěně si v tom výběhu bezvadně vyhrál a vyběhal se s jinými štěňaty). Není úplně malý - ten můj má 11 kg a žádný gaučák to rozhodně není - pokud ho z něj nevychováte.. Můj pes kdykoli ujde s přehledem 15 km, ale zase - pokud není čas nebo je hnusné počasí, s radostí se spokojí s krátkou vycházkou a stulením se v pelíšku
Navíc je to (podle mě
) hezký pes a je možné si vybrat ze 4 barevných variant. Srst se neupravuje, jen češe. Taky miluje děti a velice dobře se snáší s jinými zvířaty a psy a celkově je nekonfliktní, poslušný a pro začátečníka naprosto ideální.
Měsíční náklady mě vyjdou cca na 800 - 1000 Kč + samozřejmě očkování a veterinář (můj pes má bohužel dost časté problémy s očima, ale jak jsem zjistila, tak je to problém jednotlivce, ne plemene).
Takže - vřele doporučuju kavalírka.
Odpovědět