Re: Od kdy jsou vaše děti dost velké na to, aby ...
od konce první třídy chodí ze školy sám (cesta trvá cca 10 minut - přechází se přes přechod hlavní silnice)
Od 7 let dojde sám na nákup
Od 7 let jezdí do školy na kroužek na kole a zpět sám (škola je daleko, na pěšky by to bylo skoro na 20 minut cesty). Mobil nemá - čistě z toho důvodu, že chceme, aby se napřed naučil být spolehlivý. Přijde nám, že mobily povolují hranice (lidí víc chodí pozdě, napíšou sms, že přijedou o 5 minut a je to ok). Proto ho nemá.
Doma jsem nechávala děti ve věku 6 a 3 roky, když se dívali na pohádku, mimino jsem brávala s sebou (když se rozbrečelo, přestávalo dýchat - nešlo ho nechat nikde bez dozoru).
Teď už nechávám s nima i batole, když vezu manžela na nádraží (akce na cca 10 minut). Nejčastěji tu nechávám ráno u pohádky 4 a 2 leťáky.
7 leťák umí zacházet s varnou konvicí, takže bez problémů ráno udělá sobě i sourozencům čaj a snídani (rozkrojí rohlík, namaže máslem a medem/marmeládou). Nám dělá hrozně rád kafe (ještě musíme dopilovat dávkování :-D).
Je to jen o tom, co svoje děti naučíme.
Když začal chodit sám, bála jsem se a vlastně se bojím furt. Ale chápu, že on to potřebuje. Je z chození sám ze školy nadšený.
Odpovědět