1.11.2012 10:47:19 NL
Boty na míru - ortopedie
Ahoj všem,
zajímali by mě zkušenosti maminek dětí co nosí vložky do bot a boty na míru, předepsané od ortopeda. Mám holčičku skoro 5 a půl a už více jak rok nosí speciální vložky do bot. Při předposlední kontrole jí jedna vložka byla i navíc vypodložená, pokud si dobře pamatuji v místě palce. No a teď na poslední kontrole ortoped dokonce už napsal i poukaz na boty (teď čekáme na schválení revizního lékaře a teprve pak půjdeme někam kde oměřují a vyrábí tyto boty. Tam co nám dělají vložky, tak bohužel pro děti nedělají a tak mi nemoli poskytnout nějaké informace). A já mám dotaz. Jak dlouho pak vaše děti tyto ortopedické boty nosili? Je to na celý život anebo je naděje, že se to spraví. Já žádné zlepšení nevidím, od chvíle kdy začala stát jsem na problém upozorňovala. Teprve ve 4 letech jsme se dostali k ortopedovi, který to začal řešit, ostatní bohužel to řešení jen posouvali, že je ještě brzy. Teď mi přijde, že se to navíc ještě zhoršilo a to i přesto, že nosí vložky do botek a boty jsem vždy kupovala kvalitní. No a další dotaz. Kolikatery boty na míru pak děti mají? U vložek máme nárok 1x za půl roku na 2 páry, doplácím asi 112 Kč. Jak je to u bot? Na jakou částku se asi mám připravit?
Díky
Odpovědět