Re: Třepání rukama u dysfatického prvňáka- nejste v tom sami
Náš kluk má LMD a ten si klepe nohou při obědě, nevydrží v klidu i kdyby měl ohrizávat tušku..
Je tzv všude a nikde :)
Jenže dcerka má srdeční vadu, tak odmala byla klidnější, nebaví a nechce nic ani kolo, letost poprvé začala jezdit na koloběžce.. aktivita ji nebaví. Vydrží 3 hodiny sedět a koukat na pohádky.
S cizíma nemluví nebo odpoví na otázku..což je na každém vyšetření problém, jelikož pak těžko vysvětluji všem, že doma mluví, ačkoli ji rozumíme jen mi. Než aby mluvila-jde si to udělat sama.Stále ji nepřešlo, že si své vyřve, zasekne se dupe a řve... a je jedno zda doma nebo v prostředku Václaváku...Lidé okolo ji nezajímají. Musí jít k jenomu doktorovi x krát aby s ním komunikovala. Pokud ji člověk nesedne tak s ní nic nehne. V tomto jsme ráda, že ji sedla její pani učitelka ve škole. Občas mam dojem že mne neposlouchá, když na každou otázku slyším-CO?. Byli jsme na audio vyšetření a samozřejmě v pořádku..
Dotoho ty tzv tiky- nemyslela jsme jako záchvat jako záchvat ale klepání rukama delší dobu třeba 20 tveřin. Jindy jen klepne rukama 2-3 x a konec.Když u toho negrimasuje pusou. Nebo jdeme a ona každou chvilkou pohodí taškou na zádech.
Jediné co mi na neurologii řekli, že to má kořen hlouběji a se školou to pravděpodobně nesouvisi.
A dělala ti to už před školou?? Třeba ve školce při vysoupeních-besídkách či tak??
Odpovědět