Tak já měla vztah s jedním partnerem od roku 1981. Po mnoha letech nechráněného sexu jsme se smířili s tím, že mít vlastní děti nemůžeme a budeme asi tedy žádat o adopci, tedy se raději vezmeme, jako svobodným by se s námi o adočení nikdo nebavil. svatbu jsme měli 21.3.1987 a 21.3.1988 se narodila první dcera. Ona prostě chtěla být počata slušně v manželství
.
No dobře, nebyli jsme určitě jediní, co čekali na těhotenství x let, ALE: Já peacovala v Praz a se školou jsme odjeli na školu v přírodě do Krkonoš. Tenkrát se jezdilo na 3 týdny... Z Krkonoš jsme se nevracela do Prahy, ale k rodičům do Brna, kde jsem si potřebovala vyprat. Muž mně přijel do Brna navštívit z šumavského podhůří, kde dostal umístěnku. Strávili jsme spolu 2 noci a to 27. a 28. den cyklu. MS jsem nedostala, ale to u mne nebylo moc divného - bez prášků či vyvolávacích injekcí jsem prostě nefungovala nikdy. K doktorovi jsem dorazila někdy v říjnu, abych si nechala píchnout vyvolávačku - a byla jsem v 5. měsíci...
Po první dceři jsme chtěli počkat tak 2 roky a pořídit druhou. Jen jsme "si dávali pozor", protože jsem byla přesvědčena, že moje fertilita velice nízká. A asi ano - ještě 7 let po první dceři nic. Tak jsem začala uhánět lékaře a v Brně mi bylo řečeno, je jsem naprosto neplodná. Že nemohu nikdy přirozeně otěhotnět. Pravila jsem lékaři, že mám 7-mi letou dceru a dozvěděla se, že to tedy byla naprostá přírodní anomálie, že mi náhodou uzrálo vajíčko a náhodou došlo zrovna k sexu. Fajn, druhá dcera byla počata při IVF (na třetí pokus).
Po druhém porodu v roce 1997 jsem brala OA - nechtěl jsem hned případné třetí dítě a hlavně bez hormonů prostě "nefunguji", nemám MS, takže není možné se otěhotnění (yť málo pravděpodobnému) vyhýbat třeba metodou plodných a neplodných dní.
No nic, v lednu 2000 jsem byla opět těhotná. Já, které řekli, že je naprosto neplodná, při braní Diane 35 a navíc ten měsíc jsem byla v Brně na veletrhu a tak jsme měli sex asi jen jednou - tak 26. den cyklu. TOHLE považuji za nejnepravděpodobnější způsob otěhotnění. Tedy až po té Marii před více, než 2000 roky
Simča