Re: Důslednost ve výchově dětí,každodenní rituály.
Ještě jsem si jednou přečetla, co píšeš.
"....Můj největší problém je,že nejsem důsledná, koupím dětem kdejakou kravinu(oni si potom ničeho neváží)...." tady nevidím nedůslednost - spíš to, že chceš dětem udělat radost. Na tom nevidím nec špatného. Nedůslednost by to byla, kdyby jsei dětem řekla "Nic nekoupím" a pak stejně koupila.
"...na Matýska nezabírá vůbec nic..." Matýsek má asi 3, že? To je fakt ještě dost malý na to, aby si sám uklidil hračky, zvlášť, pokud si jich roztahal víc najednou. Co to zkusit hrou? Auta budou nakládat kostky a vozi je "na stavbu" a pk pojedou "do garáže" a pod...
"...Ani když mu řeknu, že Ježíšek mu nic nepřinese.." 3mankote - pro tříleté dítě je Ježíšek ještě TAK daleko! To chce nějaké bližší cíle. Třeba Pojď, zavezeme autíčka do garáže a já ti pak povím pohádku o ztraceném autíčku..."
"...A co rituály - dodržujete?.." ANO, rotuály jsou v tomto věku MOC důležité. Takže ví, že až uklidí hračky, půjdou se vykoupat, pak kouknou na pohádku (Večerníček) a půjdou čistit zuby a do postýlky. Pokud to takto bude denně bez vyjímky (dnes se mi nechce, necháme je dýl hrát, je tam pěkně, dnes se nemusí koupat, moc se neumazali, dnes je dáme spát později, aby ráno spali déle....), tak to budou brájako neměnné jistoty. A jistoty jsou pro děti moc důležité!
"... Psycholožka říkala, že je pro děti velmi důležité, aby předvídaly co se bude dít..." JO, to je přesné. Já byla třeba zvyklá jim říct: "... ještě zaliju kytičky, a pka budeme uklízet hračky, abychom mohli jít ven". Takže za cca 10 minut už s tím počítaly, že se bude uklízet, nebylo to přetržení hry v nejlepším...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.