25.11.2012 20:21:19 Amanda
Re: Reklama Unicef
Já nikde nepíšu, že je to hodnotný zdroj - ostatně ty jsi taky vůbec žádný na podporu svých tvrzení neuvedla. Házíš sem prapodivné nepodložené výkřiky bez jakékoli logiky a druhé ještě za totéž kritizuješ.
Jde mi o ten princip, který tam pán píše. Je úplně jedno, jestli bylo sčítání lidu přesné nebo ne, faktem je, že ta země zažívala hladomory i v dobách, kdy tam žilo výrazně méně lidí než teď. To, že tam vozíme materiální pomoc, vede k tomu, že se tam populace značně rozrůstá (a pokud tvrdíš opak, tak to dolož), že lidé mají pocit, že je někdo vždycky uživí. A další hladomory tak logicky postihují násobně víc lidí. A tak pořád dokola.
Problém je, že organizace jako Unicef ty lidi krmí "rybama", ale neučí je "rybařit". Já nejsem expert na Afriku a nevím, jak se afričani učí "rybařit" (rozuměj uživit se), ani jestli je to vůbec s ohledem na sociální, náboženskou i geologickou situaci možné. Ale Unicef mě nijak nepřesvědčil, že to, co dělá, má nějakou širší logiku, nějaký smysl. Nějakou budoucnost.
Odpovědět