Vím, že nejste na moje doporučení zvědavý
, ale mě to nedá - podle mě - doktor by měl mít víc pokory...k lidem celkově, k nemocem a vlastně i k přírodě samotné.
Navíc nemusí být vše podle tabulek nebo podle toho, co se vyučuje v dané na fakultě, člověk by měl zohlednit, že vše je ve vývoji, tedy nic není naprosto JISTÉ!
Jestli jste pozorně četl, a možná byste jako lékař měl (protože s boreliozou přicházíte denně do styku, jen to asi nevíte), našel byste jen v těchto pár příspěvcích mnoho příběhů a poznatků lidí, kteří měli OSOBNÍ neblahou zkušenost s touto nemocí.
Když jsem byla o dost mladší, také jsem byla se vším raz dva hotová a měla jsem pocit, že všechno vím "nejlíp"
(aspoň v mém oboru)...dnes, co jsem pobrala ty životní zkušenosti - tak čím dál tím víc "vím, že nic nevím", a že se musím pořád a pořád učit...ale prostě to asi přichází až věkem
Je potřeba připustit někdy i to, že druzí mají jiné zkušenosti, jiné poznatky, svou pravdu...a brát je v úvahu - a jako lékař by to člověk měl dělat, učíme se všichni pořád...a i lékaři se mohou učit od laiků, ba i od alternativců, bylinkářů a tak.
Až budete starší a kouknete se zpět, možná se pousmějete tomu, co věděla medicína dneska a jak za pár let opět pokročí kupředu, není potřeba se držet striktně naučeného a daného, vše je v pohybu a vše se mění. je potřeba to mít na paměti.
Pokud si člověk myslí, že je neomylný, dělá strašlivé chyby!
Nezlobte se, nedalo mi to těch pár vět nenapsat...